Welke vloer kies ik voor mijn nieuwbouwhuis?
Hoe mooi, u gaat een nieuwbouwhuis laten bouwen of neemt deel aan een project voor nieuwbouw. Hier komt veel bij kijken, waaronder vragen over de inrichting en keuzes die daarbij horen. Één van die keuzes is die voor de vloer. Wat gaat u met de vloer doen in uw nieuwbouwhuis? Heeft u al eens nagedacht over een prachtige, natuurlijke en naadloos strak gelegde betonvloer?
Deze vloeren zijn vandaag de dag erg gewild en passen heel goed bij een nieuwbouwhuis. Is de onderliggende betonvloer al gestort, dan kunt u denken aan een gietvloer om toch de betonlook te realiseren. Het is nog beter als de betonvloer nog gestort moet worden. Hiermee heeft u de mogelijkheid om een echte woonbeton vloer te realiseren met of zonder vloerverwarming. Met of zonder pigmenttinten en vorm van impregneren. We nemen in dit artikel een aantal mogelijkheden met u door.
Betonlook of echte betonvloer?
Betonlook is tegenwoordig erg populair bij de realisatie van nieuwbouw. Ook interieur liefhebbers hebben het oog laten vallen op een betonnen look vloer. Het geeft uw interieur een moderne en strakke uitstraling die ook nog eens tijdloos is.
Maar wat is nou het verschil tussen een betonlook en echte woonbeton vloer? En kan deze vloer toegepast worden in uw nieuwbouwhuis?
Gietvloer voor uw nieuwbouwhuis
Een gietvloer is een optie om een betonlook vloer te creëren in uw woning. Deze vloer wordt als het ware als dunne laag over de bestaande of voor-geëgaliseerde vloer aangebracht. De vloer is naadloos, strak en tijdloos. U kunt hierbij vaak kiezen uit vele vloeren, waarbij de betonlook in meer of mindere mate aanwezig is. Deze vloeren kunnen ook op de verdiepingsvloeren worden aangebracht. Denk aan de slaapkamers, overloop en badkamer. Zo kunt u door het hele huis dezelfde vloer en uitstraling creëren.
Echt robuust Woonbeton
Zelf verwerken wij echte robuuste woonbeton vloeren. Deze vloeren zijn minimaal 8 centimeter dik, wij adviseren zelfs 12 centimeter. Een woonbetonvloer storten we op de begane grond. Waarbij er direct vloerverwarming verwerkt kan worden. Na het storten van de betonnen vloer wordt deze gevlinderd voor een mooi, robuuste en strakke afwerking. Hierdoor ontstaat het mooie en natuurlijke vlammenspel in de woonbeton. Het is ook mogelijk om door middel van kleurpigmenten de vloer net wat lichter of donkerder te maken zonder dat de eigenschappen en uitstraling van een echte betonvloer verloren gaan. Het grote verschil tussen een gietvloer en een echte woonbetonvloer is de duurzaamheid van het materiaal; een woonbetonvloer is een investering voor het leven. Deze vloer is nagenoeg niet kapot te krijgen en blijft mooi.
Woonbeton voor nieuwbouwhuis
Overweegt u woonbeton voor uw nieuwbouwhuis, vraag dan tijdig om advies. Het is namelijk belangrijk dat deze vloer in één keer gestort wordt zodat alle ruimtes in één keer aansluitend gerealiseerd worden. Daarbij is het belangrijk dat de woonbeton overal even dik is en dat er geen hoogte verschillen zijn in de ondervloeren. AV Betonvloeren is specialist in het aanbrengen van woonbeton vloeren.
Woonkamer vloer naar buiten doortrekken
Het buitenleven neemt in Nederland meer en meer toe, we willen gezellig met vrienden en familie buiten vertoeven. De sfeer van binnen naar buiten brengen kan met woonbeton heel goed. De woonbeton vloer van binnen loopt door onder de veranda of overkapping. Zo versterkt u de sfeer in uw tuin. Hierbij is het ook mogelijk om de vloerverwarming door leggen.
Betonnen oprit of tuinpad
Beton is een prachtig, natuurlijk product dat zich leent voor diverse toepassingen. Naast het aanbrengen van een woonbeton vloer in uw nieuwbouwhuis en onder de veranda of overkapping kunt u beton heel goed toepassen bij het realiseren van een oprit of tuinpad.
U kunt hierbij denken aan betonplaten met bijvoorbeeld grind ertussen of bodembedekkers. Wij hebben al diverse projecten mogen realiseren. een betonnen oprit of tuinpad is niet alleen mooi, strak en modern. Het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk en tijdloos.
Hoe zit het met onderhoud?
Om de juiste keuze te maken, wilt u natuurlijk meer weten over onder andere het onderhoud. Want ook daarin verschilt een gietvloer van een betonvloer. Iedereen stoot wel eens een glas drinken om. Niet zo erg wanneer het om een glas water gaat, maar een glas rode wijn kan grote gevolgen hebben. Een gietvloer is volledig waterdicht, dus hier zal een vloeistof geen blijvende schade toebrengen. Als u een betonvloer laat leggen door een partij die zich hier niet echt in heeft gespecialiseerd, dan kan het zijn dat de nabehandeling wordt vergeten. Een betonvloer is van nature niet waterafstotend. Zodoende kan die gemorste wijn voor een forse vlek zorgen. Gelukkig is dit prima te voorkomen! Wilt u wel graag een vloer van woonbeton? Laat uw vloer dan nabehandelen door deze te impregneren. Hiermee voorkomt u dat er vlekken ontstaan door vocht, vet en vuil. Op die manier vormt een glas rode wijn ook voor een woonbeton vloer geen gevaar meer. Neem altijd contact op met een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in woonbeton, om kostbare fouten te voorkomen!
Is er prijsverschil?
Daar kunnen we kort antwoord op geven: ja, er is een prijsverschil. Doordat een betonnen vloer vaak als ondervloer gebruikt wordt, ligt de prijs voor een betonnen vloer lager. In vergelijking met een gietvloer, is een betonvloer dus goedkoper. Maar u moet ook in gedachten houden dat de prijs omhoog gaat bij keuze voor vlinderen, nabehandeling of een tegelmotief. Ook is de laagdikte van het woonbeton van belang. Zorg dus dat u zich goed laat adviseren.
Zijn de vloeren in andere kleuren verkrijgbaar?
Vloeren komen in allerlei maten, vormen én kleuren voor. Maar is dat ook mogelijk voor een gietvloer en een betonvloer? U kunt een gietvloer laten leggen in elke RAL- en NCS- kleur. Heeft u gekozen voor een betonvloer en laat u deze vlinderen? In dat geval kunt u een kleurstof toevoegen tijdens het vlinderen. Vaak kiest men voor een grijs- of zandtint. Maar ook andere kleuren zijn mogelijk.
Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?
Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden met dit artikel over de vloerkeuze voor uw nieuwbouwhuis. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!